JOIN OUR WHATS APP GROUP CLICK HERE

13 September 2016

ERNST & YOUNG INTERVIEW QUESTIONS AND ANSWERS DOWNLOAD HERE

BUY JIO PHONE CLICK HERE


Q1. Let A and B be two solid spheres such that the surface area of B is 300% higher than the surface area of A. The volume of A is found to be k% lower than the volume of B. The value of k must be

1. 85.5
2. 92.5
3. 90.5
4. 87.5

Q2. A test has 50 questions. A student scores 1 mark for a correct answer, –1/3 for a wrong answer, and –1/6 for not attempting a question. If the net score of a student is 32, the number of questions answered wrongly by that student cannot be less than

1. 6
2. 12
3. 3
4. 9

Q3. In a 4000 meter race around a circular stadium having a circumference of 1000 meters, the fastest runner and the slowest runner reach the same point at the end of the 5th minute, for the first time after the start of the race. All the runners have the same staring point and each runner maintains a uniform speed throughout the race. If the fastest runner runs at twice the speed of the slowest runner, what is the time taken by the fastest runner to finish the race?

1. 20 min
2. 15 min
3. 10 min
4. 5 min

Q4. How many even integers n, where 100  n  200 , are divisible neither by seven nor by nine?

1. 40
2. 37
3. 39
4. 38

Q5. Twenty-seven persons attend a party. Which one of the following statements can never be true?

1. There is a person in the party who is acquainted with all the twenty-six others.
2. Each person in the party has a different number of acquaintances.
3. There is a person in the party who has an odd number of acquaintances.
4. In the party, there is no set of three mutual acquaintances.

Q6. A man fixed an appointment to meet the manager, Manager asked him to come two days after the day before the day after tomorrow. Today is Friday. When will the manager expect him?

ANS: Monday

Q7. A man said he spent 1/6 of his as a child, 1/12 as salesman in a liquor shop, 1/7 and 5 years as a politician and a good husband respectively. At that time Jim was born. Jim was elected as Alderman four years back. when he was half of his age. What is his age?

ANS: 84 years

Q8. Jack,Doug and Ann, 3 children had a running race while returning from school.Mom asked who won the race. Then Jack replied" I wont tell you I will give u clue, When Ann takes 28 steps Doug takes 24 steps, meantime I take 21 steps. Jack explained that his 6 steps equals Drougs 7 steps and Anns 8 steps. Who won the race?

ANS: Doug

Q9. Every day a cyclist meets a car at the station. The road is straight and both are traveling in the same direction. The cyclist travels with a speed of 12 mph.One day the cyclist comes late by 20 min.and meets the car 5miles before the Station. What is the speed of the car?

ANS: 60 mph

Q10. Lucia is a wonderful grandmother. Her age is between 50 and 70.Each of her sons have as many sons as they have brothers. Their combined number gives Lucia?s age. What is the age?

ANS: 64

Q11. There are two towers A and B. Their heights are 200ft and 150ft respectively and the foot of the towers are 250ft apart. Two birds on top of each tower fly down with the same speed and meet at the same instant on the ground to pick a grain. What is the distance between the foot of tower A and the grain?

ANS: 90ft

Q12. Grass in lawn grows equally thick and in a uniform rate. It takes 40 days for 40 cows and 60 days for 30 cows to eat the whole of the grass. How many days does it take for 20 cows to do the same?

ANS: 120

Q13. Four tourists A,B,C,D and four languages English, German, French and Italian. They are not able to converse among themselves in one language. Though A does not know English he can act as an interpreter between B and C. No one spoke both French and German. A knows German and was able to converse with D who doesnt know a word in German. Only one language was spoken by more than two persons. Each spoke two languages. Find who spoke what.

ANS: A- German, Italian
B- French, Italian
c- German, English
D- Italian, English

Q14. There is a five digit number. It has two prime digits (1 is not a prime number). Third digit is the highest. Second digit is the lowest. First digit is one less than the third digit. The fifth digit is half of the fourth. The sum of 4th and 5th is less than the first. Find the number.

ANS: 71842

Q15. A 1 k.m. long wire is held by n poles. If one pole is removed, the length of the gap becomes 12/3m. What is the number of poles initially?

ANS: 6km

MORE QUESTION DOWNLOAD HERE :
JOIN OUR WHATS APP GROUP CLICK HERE