JOIN OUR WHATS APP GROUP CLICK HERE

9 September 2016

HCL Technical Question paper

BUY JIO PHONE CLICK HERE
DOWNLOAD HERE 
Section A:

Q1. Which of the following involves context switch?

a) system call
b) privileged instruction
c) floating point exception
d) all the above
e) none of the above
ANS: a
Q2. In OSI, terminal emulation is done in
a) semion
b) appl..
c) presenta
d) transport
NOTE : JOB ALERT:
( for daily jobs update in ur mobile  add this +919715746814 in ur whats app group. dnt cal this num just add in ur whats app group our team members post daily jobs BASED ON UR SEARCH)
ANS: b

Q3...... 25MHz processor, what is the time taken by the instruction which needs 3 clock cycles,
a) 120 nano secs
b) 120 micro secs
c) 75 nano secs
d) 75 micro secs
Q4. For 1 MB memory number of address lines required,
a) 11
b) 16
c) 22
d) 24
ANS: b) 16
Q5. Semaphore is used for
a) synchronization
b) dead-lock avoidance
c) box
d) none

ANS: a
Q6. class c: public A, public B
a) 2 member in class A,B should not have same name
b) 2 member in class A,C
c) both
d) none
ANS: a
Q7. Question related to java
Q8. OLE is used in
a) inter connection in unix
b) interconnection in WINDOWS
c) interconnection in WINDOWS NT

Q9. Number given in HEX ---- write it in OCTAL
Q10. macros and function are related in what aspect?
a) recursion
b) varying no of arguments
c) hypochecking
d) type declaration
Q11. preproconia.. does not do one of the following
a) macro .....
b) conditional complication
c) in type checking
d) including load file
ANS: c

SECTION B
Q1. enum day = { jan = 1 ,feb=4, april, may} what is the value of may?
a) 4
b) 5
c) 6
d)11
e) none of the above
Q2. What is the output of the following program?

Y=10; if( Y++>9 && Y++!=10 && Y++>10) printf("........ Y); else printf("".... )

ANS: 13
Q3. What is the output of the following program?

f=(x>y)?x:y
a) f points to max of x and y
b) f points to min of x and y
c) error

ANS: a
Q4. If x is even, then (x%2)=0 x &1 !=1 > x! ( some stuff is there)

a) only two are correct
b) three are correct
c) all are correct

ANS: all are correct
Q5. Which of the function operator cannot be over loaded
a) <=
b) ?:
c) ==
d) *

ANS: b and d

SECTION C:
Q(1) a=2,b=3,c=6 c/(a+b)-(a+b)/c=?

Q(2) Number represented in hexadecimal, write it in radix 7
Q(3) A B C D E * 4 ---------- find E
ANS: 13 E D C B A ------------

Q(4) GRE-MODEL TEST-1, SECTION-6(19-22)
Q(5) M HAS DOUBLE AMOUNT AS D, Y HAS RS. 3 MORE THAN HALF OF AMOUNT OF D THE ORDERING A,B,C M C D C Y ANS:DATA INSUFFICIENT D C M C Y
Q(6) IN STASTIC MEN CAUSE MORE ACCIDENTS THEN ONE CONCLUSION
(A) MEN DRIVE MORE THAN ONCE
(B) STASTICS GIVE WRONG INFORMATION
(C) WOMEN ARE CAUTION THAN ME ANS; C(VERIFY)
(D)-----ETC
Q(7) P,Q,R,S,T,U -SECURING GRANT;TWO TOURIST PARTIES AND THEN TWO SECURITY GAURDS SHOULD GO WITH EACH PARTY P AND R-ARE ENEMIES, Q DOES NOT GO SOUTH P&S-ARE WILLING TO BE TOGETHER THE TWO PARTIES MAY GO SOUTH&NORTH RESPECTIVELY AT ONE POINT EACH MAY PASS EACH OTHER THEN GAURDS CAN EXCHANGE 6 Q BASED ON THIS
Q(8) pq-r/s =2 what is q inference a,n&d
ANS: 3 hr 30 min
Q(9) p = (2s+r)/q ____________

main() { int var=25,varp; varp=&var; varp p = 10; fnc(varp) printf("%d%d,var,varp); }

(a) 20,55
(b) 35,35
(c) 25,25
(d) 55,55
MORE QUESTION DOWNLOAD HERE 
JOIN OUR WHATS APP GROUP CLICK HERE